UJEDINJENI SINDIKATI SRBIJE ORGANIZACIONO JAČAJU

Sindikat

U Centralnoj i Južnoj Srbiji konstituisana nova povereništva

U KLINIČKOM CENTRU Niš konstituisano povereništvo USS-Klinički  centar  Niš. Za predsednicu Odbora poverenika izabrana je  SLAĐANA  Ilić. Konstitutivnoj sednici prisustvovali su  i predstavnici Ujedinjhenih sindikata Srbije. Nakon čestitki koje su uputili novoizabranoj predsednici na izboru, želje za uspeh u radu i realizaciji usvojenog plana i programa, održan je i radni sastanak sa novim poverenicima gde je dogovoren plan daljih aktivnosti.

IMG_8726-1

 Istog dana u prostorijama Regionalnog povereništva Centralna Srbija u Jagodini, održan je radni sastanak  sa sindikalnim poverenicima. Jedna od central nih tema razgovora bila je „Dalje unapređenje rada i funkcionisanja povereništva USS-JKP-’’STANDARD’’ Jagodina. Informaciju o dosadašnjim aktivnostima podneo je predsednik GORDAN Jovanović. Konstatovano je da za sada nema većih problema oko sprovođenja planiranih aktivnosti u povereništvu, ali je i dalje potrebna intezivna logistika Centrale USS-a kako bi se povereništvo stavilo u punu funkciju zaštite radno-pravnih, ekonomskih  i socijalnih interesa zaposlenih.

IMG_8724-1

IMG_8722-1

Ohrabruje činjenica koja je potvrđena i  na terenu ova dva regiona, gde je sve više prisutno   mišljenje zaposlenih u svim delatnostima da samo dobro organizovani radnici, preko svojih dobro obučenih sindikalnih poverenika, koordinisanim vođenjem aktivnosti  i logistčkom podrškom nacionalne sindikalne centrale mogu naterati aktuelnu vlast i poslodavce da novom politikom i dobrim projektim a zaustave propadanje realnog sektora koji za sobom povlači i sve ostale uslužne delatnosti na dno civilizacijske lestvice.

IMG_8727-1

Ne stoji mišljenje pojedinih sindikalnih lidera da je zainteresovanost zaposlenih za učlanjenje u sindikat    mala. Naprotiv, problem je u prevaziđenim organizacionim konceptima i programima koji nisu dali nikakve rezultate kod zaštite prava radnika kao ni gubitka i nestanka radnih mesta.IMG_8718-1

Ujedinjeni  sindikati  Srbije su radništvu Srbije  ponudili organizacioni koncept koji svakodnevno nalazi uporište među zaposlenim. Svakog   dana naša sindikalna porodica bogatija je za po neko novo povereništvo. Ujedinjeni sindikati Srbije će i dalje kao prioritet svojih     aktivnosti zadržati stalnu edukaciju poverenika na svim regionima da bi  preko njih proširili naš koncept do nivoa najniže jedinice lokalne    samouprave, došli do svakog zaposlenog i ponudili mu mogućnost zaštite svojih ekonomskih, socijalnih i radnih prava. Iskustvena poruka je da ćemo uspeti samo ujedinjeni  oko  jasnog cilja, za bolji životni standard i mesto u društvu koje nam pripada.

 

 

Oznake:
Podelite:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skorašnje objave

Imate pitanje?

Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša pitanja i nedoumice. Posvećeni smo da saslušamo vaše potrebe i pružimo vam smernice.

Kategorije