U NIŠU SE MENJA SINDIKLANA SCENA

Sindikat

Održana još jedna Izborna Skupština Ujedinjenih sindikata Srbije u Nišu

Ekonomske teškoće i namere aktuelne vlade da teret ekonomskih mera i dalje nose samo zaposleni, budi radništvo iz dubokog sna, tera sindikate da se reformišu i bolje organizuju. U skladu sa ovim trendom Ujedinjeni sindikati Srbije – Javno komunalno preduzeće „Mediana“ Niš održali su Izbornu Skupštinu. Skupštini su prisustvovali predsednik i generalni sekretra Ujedinjenih sindikata Srbije, Marko Milovanović regionalni poverenik za Južnu Srbiju, Sveta Ilić poverenik Industrijskog sindikata Srbije i aktivno učestvovali u njenom radu. Na sednici je dominirala ozbiljnost u svim diskusijama, zrelost u proceni šta nas očekuje i kako se susprostaviti daljoj diskirminaciji radništva.

Jedan od najvažnijih zaključaka Skupštine je da na čelo sindikata moraju doći pametni, hrabri i dobro obučeni kadrovi i da su to uz masovnost, solidarnost i dobru organizaciju i najjači aduti sindikata za odbranu osnovnih prava iz rada.

Na kraju se pristupilo izboru odbora poverenika i rukovodstva Sindikata. Za predsednika Sindikata izabran je Nenad Živković koji bez konkurencije uživa veliko poverenje kod zaposlenih. On se zahvalio svima na ukazanom poverenju, izneo program rada za naredni period i obećao bezpoštednu borbu za ostvarivanje zaključaka Skupštine i programa rada.

Na kraju su usvojena sva potrebna dokumenta za dalji nesmetan rad Sindikata u Javnom komunalnom preduzeću „Medijana“ Niš.

IMG_1137a

IMG_1139a

IMG_1126a

IMG_1129a

Oznake:
Podelite:

Skorašnje objave

Imate pitanje?

Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša pitanja i nedoumice. Posvećeni smo da saslušamo vaše potrebe i pružimo vam smernice.

Kategorije