Sindikalno Obrazovanje Prioritet Ujedinjenih Sindikata Srbije

U povereništvu Kazneno Popravnog Zavoda Sremska Mitrovica održan seminar na kome je učestvovalo oko trideset polaznika, kome je posebnu važnost dalo i rukovodstvo Ujedinjenih Sindikata Srbije svojim prisustvom.

Ujedinjeni Sindikati Srbije ostaju verni svojoj strategiji obrazovanja novih poverenika, kako bi u svakom trenutku, neposredno na radnom mestu našeg člana imali spreman odgovor na svaki izazov vezan za ugrožavanje radnog i svakog drugog prava zaposlenog.

Tranzicija koja traje kod nas skoro četvrt veka donela je velike teškoće zaposlenim, ogromne izazove i test zrelosti za sindikate koji nisu razumeli šta donosi neminovna globalizacija sveta rada, politike, kapitala i probleme koje donosi savremeni kapitalizam.

IMG_9677

Novi savremeni kapitalizam podrazumeva ekstremno bogaćenje pojedinaca s jedne strane koji posmatraju radnike kao savremene robove – robote kojima je samo potrebna energija za uspešno obavljanje zadataka na radnom mestu i ništa više.

Ujedinjeni Sindikati Srbije su nepomirljivi ovim trenodom i položajem zaposlenih. Ulažemo i  ulagaćemo svu našu energiju, sredstva i znanje na edukaciju naših poverenika kako bi Ujedunjeni Sindikati Srbije uspešno odgovorili na sve izazove savremenog sveta i teškoće radništva u Srbiji.

Ozbiljnost i predanost polaznika na seminaru, kao i veliko interesovanje da se savlada osnovno znanje koje olakšava borbu za bolji socijalno-ekonomski položaj zaposlenih, su garant da će Ujedinjeni Sindikati Srbiji biti uspešni u ostvarivanju svoje misije i zacrtanih ciljeva. Veliko interesoavnje za učlanjenje u naš sindikat je najbolji indikator i pokazatelj uspešnosti trenda i aktivnosti.

IMG_9672