Oni su nam veoma važni

Sindikat

Održana Izborna skupština Ujedinjenih sindikata Srbije na Mediinskom fakultetu u Nišu

Naučni radnici i profesori razumeli važnost trenutka u našem društvui preuzeli rukovođenje Ujedinjenih Sindikata Srbije na Medicinskom Fakultetu u Nišu.

Uz prisustvo najužeg rukovodstva Ujedinjenih sindikata Srbije izabran Odbor poverenika, rukovodstvo sindikata i usvojena sva potrebna dokumenta za dalji nesmetan rad sindikata.

Izabran je odbor poverenika u sastavu:

 1. Prof. dr. Stevo Najman
 2. Dr. Dragan Petrović
 3. Najdan Đorović
 4. Dr. Vladica Veličković
 5. Doc. dr. Milan Ćirić
 6. Prof. dr.Miroslav Stojanović
 7. Doc. dr. Aleksandar Višnjić
 8. Prof. dr. Ljiljana Kesić
 9. Jovica Spasić
 10. Tanja Prokić

Za Predsednika Odbora sindikata izabran je Prof. dr. Stevo Najman. Za potpredsednike Odbora sindikata izabrani su Prof. dr. Dragan Petrović i Najdan Đorović. Za sekretara Odbora sindikata izabran je Dr. Vladica Veličković.

Veoma važno je istaći da je u svom prvom obraćanju Predsednik Odbora sindikata, na već usvojen program rada sindikata, dodao šest važnih principa koji će biti vodilja u radu ovog sindikata.

IMG_1431

Principi su vredni i univerzalni pa ih posebno ističemo:

 1. Ovaj sindikat se neće baviti podelama u kolektivu na „naše“ i „njihove“. SVI ZAPOSLENI NA OVOM FAKULTETU: VREDNI, POŠTENI I ODGOVORNI U POSLU SU NAŠI.
 2. Neće zastupati nijednog sadašnjeg ili bivšeg člana uprave fakulteta, zbog autoriteta njihove funkcije. ZASTUPAĆE INTERESE ZAPOSLENIH, BEZ OBZIRA NA NJIHOV POLOŽAJ U ORGANIZACIONOJ HIJERARHIJI.
 3. Neće se suprostavljati nijednom sadašnjem ili bivšem članu uprave fakulteta zbog nečijih ličnih razloga. SUPROSTAVLJAĆE SE UGROŽAVANJU RADNIH PRAVA ZAPOSLENIH.
 4. Neće biti instrument nijedne političke stranke. ZASTUPAĆE SOCIJALNU POLITIKU U SKLADU SA ZAKONIMA REPUBLIKE SRBIJE I NORMATIVNIM AKTIMA UNIVERZITETA I FAKULTETA.
 5. Neće se boriti ni protiv jedne organizacije koja zastupa zakonita prava zaposlenih. SA SVIM TAKVIM ORGANIZACIJAMA ĆE SE ZAJEDNO BORITI PROTIV UGROŽAVANJA PRAVA ZAPOSLENIH.
 6. Neće se boriti protiv poslodavca i organa rukovođenja. BORIĆE SE PROTIV NJIHOVIH NEZAKONITIH POSTUPAKA I NERAVNOPRAVNOG TRETMANA ZAPOSLENIH.

Program rada, navedeni principi i kapacitet izabranog rukovodstva su garancija da će ovaj odbor poverenika biti dobar primer ostalim kolegama u ovoj delatnosti kako se argumentima brani dostojanstvo i prava zaposlenih.

IMG_1433

IMG_1429

Oznake:
Podelite:

Skorašnje objave

Imate pitanje?

Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša pitanja i nedoumice. Posvećeni smo da saslušamo vaše potrebe i pružimo vam smernice.

Kategorije