Održana sednica Republičkog Odbora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija

Sindikat

Dnevni red ove sednice je bila veoma goruća tema koja se odnosi na socijalno-ekonomski položaj zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Sednica je imala dva dela. Prvi deo sednice je bio pripremni na kojem su formulisani zahtevi prema resornom ministarstvu, odnosno direktoru za izvršenje krivičnih sankcija. Zbog važnosti zahteva smatramo da ih treba izneti i učiniti javnim.

IMG_1625

Zahtevamo:

 1. Izrada nove sistematizacije radnih mesta
 2. Isplata toplog obroka i regresa
 3. Ukidanje Uredbe Vlade Republike Srbije pod brojem 97 od 03.10.2003. godine 67/05 (duple zarade)
 4. Zabrana korišćenja službenih vozila rukovodiocima po ustanovama, osim službene svrhe
 5. Primena radnog vremena u O.Z. Beograd, po elaboratu Republičke Zdrastvene Komisije
 6. Smena upranika K.P.Z. Sremska Mitrovica Marka Sekulića iz razloga:
  • Neisplaćivanje dnevnice zaposlenim
  • Ne rešava problem putnih troškova, gde postoje zloupotrebe od strane zaposlenih
  • Loš rad privredne jedinice Proleće – ista poseduje 930 ha obradivog zemljišta (štetni ugovori o poslovno tehničkoj saradnji – iznajmljivanje 200 ha zemlje)
  • Stanje na karaulama nisu pripremljene za zimu, ne postoje sanitarni čvorovi
  • Hotel ne funkcioniše (smeštajne kapacitete osposobiti)
  • Narušeni međuljudski odnosi između zaposlenih
 7. Po svim ustanovama smenjivati nesposobne rukovodioce koji su napravili štetu (u privrednim jedinicama koje mogu sa svojim kapaitetima da opslužuju sve ustanove u sistemu izvršenja krivičnih sankcija, a takođe iste mogu poslovati u pozitivnom balansu)
 8. Isplata pripravnosti zaposlenima koji su određeni za istu
 9. Primenjivanje odredaba zakona o platama državnih službenika i nameštenika (Platni razredi)
 10. Podela stanova koji su dodeljeni O.Z. Beograd
 11. Otpustiti penzionere sa rada (Po ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija)
 12. Ukidanje rešenja o udaljenju sa rada za Zoricu Paunović zaposlenu u O.Z. Prokuplje

Drugi deo sednice je održan u prostoru ministarstva pravosuđa i državne uprave. Ispred sindikata sastanku su prisustvovali Slavoljub Anđelić predsednik Republičkog Odbora uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Miloš Kovač član Republičkog Odbora, Momčilo Denić član Republičkog Odbora i Milivoje Novović član Republičkog Odbora, a sa druge strane učesnik sastanka je bio Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankija Milan Stevanović.IMG_1636

Uvodno izlaganje je imao predsednik sindikata Republičkog Odbora Pravosuđa Slavoljub Anđelić koji je izneo nagomilane probleme koji utiču na pogoršanje ekonomsko-socijalnog položaja zaposlenih, po unapred utvrđenim tačkama od strane Republičkog Odbora Pravosuđa. Nakon upoznavanja Direktora sa zahtevima sindikata, Anđelić Slaoljub je sve zahteve po tačkama obrazložio i zahtevao rešavanje istih. Takođe je od Direktora tražio da zakaže sastanak sa Ministastvom Pravde, a ukoliko to ne bude moguće sindikat će biti prinuđen da organizuje okrugli sto na kome će pored predstavnika ministarstva i predstavnika sindikata prisustvovati i predstavnici medija, a sa ciljem upoznavanja šire javnosti o problemima zaposlenih u Upravi za izršenje krivičnih sankcija i modelom rešavanja istih.

Po pitanju rešavanja problema koje je predočio Anđelić Slavoljub naišli smo na pozitivnu reakciju Direktora, koji je izrazio želju za rešavanjem svih pomenutih problema.

Oznake:
Podelite:

Skorašnje objave

Imate pitanje?

Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša pitanja i nedoumice. Posvećeni smo da saslušamo vaše potrebe i pružimo vam smernice.

Kategorije