ODRŽANA REDOVNA SEDNICA REPUBLIČKOG ODBORA ZDRAVSTVA UJEDINJENIH SINDIKATA SRBIJE

Sindikat

Poverenje da u narednom periodu vode Republički odbor zdravstva Ujedinjenih sindikata Srbije dobili Branislav Bradašević I Dragoslav Simić

   U Beogradu 07.03.2014. godine održana je sednica Republičkog odbora zdravstva na kojoj su zbog velike važnosti sednice prisustvovali predsednik Ujedinjenih sindikata Srbije Azir Hadžifejzović i potpredsednik Ujedinjenih sindikata Srbije Slavoljub Anđelić.

   Na sednici je vođena veoma iscrpna rasprava o dosadašnjem radu Republičkog Odbora zdravstva Ujedinjenih sindikata Srbije. Urađena je detaljna analiza dosadašnjeg rada starog rukovodstva Republičkog odbora zdravstva gde su uočeni i brojni propusti u dosadašnjem radu.

  Konstatovano je da u dosadašnjem radu nije sprovođen niti realizovan usvojeni program rada,uočeno je kršenje Statuta i Pravila o radu Republičkog odbora zdravstva, što je I doprinelo  smeni dosadašnjeg rukovodstva Republičkog odbora zdravstva Ujedinjenih sindikata Srbije. Zacrtani plan i program koji je pre tri godine usvojen nažalost samo je delimično ostvaren.

 U radu sednice Republičkog odbora zdravstva uzeli su aktivno učešće predsednik i potpredsednik Ujedinjenih sindikata Srbije.

2

  Na kraju iscrpne diskusije novo rukovodstvo Republičkog odbora zdravstva Ujedinjenih sindikata Srbije predložilo je nove smernice delovanja, koordiniranu aktivnost po svim tačkama plana i programa, redovne sednice Republičkog odbora zdravstva, a ako bude potrebe i vanredne sednice. Kao posebno važnu oblast u programu rada Republičkog odbora zdravstva koja mora biti u prvom planu i prioritetu su aktivnosti prema  Ministarstvu zdravlja. Procena, a i dosadašnje iskustvo u komunikaciji sa Ministarstvom  zdravlja,pokazuju da postoje velike manjkavosti u radu skoro svih institucija vezanih za sprovođenje politike Ministarstva zdravlja, kao i nedoslednost u primeni Zakona o radu, Posebnog kolektivnog ugovora i Kolektivnog ugovora kod poslodavca. Novo rukovodstvo Republičkog odbora zdravstva je dobilo zadatak da u saradnji sa rukovodstvom Ujedinjenih sindikata Srbije uputi pismo ministru zdravlja i na taj način ukaže na dosadašnje velike probleme koji opterećuju ovu veoma važnu delatnost i ponudi nov pristup i način rešavanja nagomilanih problema u zdravstvu, kako bi dali pun zajednički doprinos ostvarenju krajneg cilja, a to je poboljšanje zdravstvenih usluga prema našim građanima i uspešnom vođenju socijalnog dijaloga koji bi kao krajnu vrednost imao bolji životni standard zaposlenih u zdravstvu a samim tim i bolji standard naših članova sindikata.

  Ukupno sumirajući ambiciozan plan aktivnosti zahteva punu mobilnost svih sindikalnih poverenika i koordiniranu akciju na svim nivoima organizovanosti u Ujedinjenim sindikatima Srbije. Punu podršku za sve planirane aktivnosti na samoj sednici dobilo je novo rukovodstvo Republičkog odbora zdravstva i od predsednika Ujedinjenih sindikata Srbije.

CAM00272CAM00275 CAM00294 CAM00293 CAM00289 CAM00284

Oznake:
Podelite:

Skorašnje objave

Imate pitanje?

Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša pitanja i nedoumice. Posvećeni smo da saslušamo vaše potrebe i pružimo vam smernice.

Kategorije