KONFERENCIIJA ZA ŠTAMPU SLFS i USS

Sindikat

Prva zajednička konferencija za štampu Sindikata lekata i farmaceuta Srbije i Ujedinjenih Sindikata Srbije , koji su nedavno sklopili sporazum o trajnoj saradnji  održana  sa temom: „status lekara u zdravstvenom sistemu i kakav tretman u lečenju mogu danas da očekuju pacijenti u skladu sa zakonskim regulativama“, računajući na uzroke lošeg stanja sadržane u šifri spoljnog uzroka bolesti X 57 iz „Međunarodne klasifikacije bolesti (MKB10) kojom se definiše – nemaština.
Pored ovoga, data je osnovna poruka koju je izrekla dr Gorica Đokić: da zaposleni u zdravstvu ne treba da budu plaćeni zato što dolaze na posao i rade, već zato što nose ODGOVORNOST ZA ZDRAVLJE NACIJE I LJUDSKE ŽIVOTE.

Ovu poruku prvo treba da shvate i usvoje članovi naših sindikata i da napuste priču o  polutkama, rekreativnim odmorima i kupovinom garderobe preko sindikata.

Sve što je rečeno na konferenciji predstavlja rezultat detaljne analize situacija sa aspekta zakonskih regulativa i rečeno je sada i možda nikada više, kao napomena novoj vladi da pred sobom ima veliki problem koji se teško  rešava bez saradnje sa strukom I  sindikalnim organizacijama, koje dobro poznaju situaciju u praksi.
Sve što se ubuduće bude spominjalo u javnosti u pežorativnom smislu i što je u neskladu sa argumentacijom koju smo izneli, smatraće se kao loša namera.

IMG_2008 IMG_2009

Oznake:
Podelite:

Skorašnje objave

Imate pitanje?

Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša pitanja i nedoumice. Posvećeni smo da saslušamo vaše potrebe i pružimo vam smernice.

Kategorije