Nastavljen Dijalog u Ministarstvu Pravde

Pregovarački tim Republičkog odbora pravosuđa na čelu sa predsednikom Slavoljubom Anđelićem razgovarao o aktuelnim problemima zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija

Ključna tema razgovora bila je sistematizacija radnih mesta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Uvodnu reč o ovom pitanju imao je Slavoljub Anđelić. On je naveo niz konkretnih problema koji bi mogli da proizvedu velike posledice u radu ove institucije. Koa ključni problemi su navedeni:

–          Nedovoljan broj izvršioca neposredno vezanih za službu obezbeđenja koja dovodi do preopterećenosti izvršioca i povećava rizik bezbednosti.

–          Nedovršene neophodne izmene sistematizacije osetljivih radnih mesta neposrednih izvršioca.

–          Hitan prijem novih radnika kako bi se neutralisali pomenuti nedostaci.

–          Potrebno je pravilno praćenje i ocenjivanje izvršioca kako bi se kroz pravilno napredovanje stvorila zdrava konkurencija.

–          Neophodne izmene i dopune Pravilnika koji definiše beneficirani radni staž.

–          Kašnjenje isplate putnih troškova po nekoliko meseci.

 

Kao neposredna posledica navedenih nerešenih problema je i veliki broj disciplinskih postupaka koji se vodi protiv neposrednih izvršioca u službi obezbeđenja.

Nakon toga predstavnik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija je detaljno informisao članova pregovaračkog tima o svim aktivnostima koji sprovodi Uprava vezano za ove probleme. Rečeno je da je izrada sistematizacije i pravilnika urađena i da je poslata Vladi na usvajanje.

Na kraju razgovora dogovorena je dalja saradnja i organizovanje sastanak po potrebi.

Ostavite odgovor

© 2011 Ujedinjeni Sindikati Srbije. Sva prava zadržana. | Dizajnirao Galant Team.